HISTORIEK

MEER DAN 110 JAAR DISTILLERY ERVARING

Het werk van neusvleugels en smaakpupillen, ervaring en vakmanschap, traditionele technieken en moderne technologie.

Massy, de oudste stokerij van Limburg, is gelegen aan de Lijsterstraat 30/3 te Houthalen. Lambert Massy begon in 1905 als limonadefabrikant. Hij maakte hierbij gebruik van Duitse aroma’s en extrakten, destijds gegeerd om hun hoge kwaliteit. Vader Lambert had al snel het idee dat deze extrakten het met een kleine aanpassing net zo goed zouden kunnen doen in alcohol als in water. Dit werd meteen de start van zijn stokerij en naast zijn limonades, de eerste depot, van bieren Artois. In de loop der jaren heeft hij ook zijn drie zonen in het bedrijf opgenomen en sedert 1949 nam zijn jongste zoon Julien, de stokerij onder zijn hoede, terwijl de twee andere broers in de sector bieren-frisdranken-melk-waters zijn gebleven.

In 1994 kwam de derde generatie er zich bijvoegen en werd het de DISTILLERY MASSY n.v. In 1996 werd er verhuisd naar een grotere lokatie en nam de derde generatie het roer volledig over. En sinds 2003 word er ook geëxporteerd. In 2004 werd er gestart met de Hasseltse graanjenever. 2005 jubileum jaar 100-jarig bestaan.

 

distiller

massy-foto

In 2014 verhuisden wij naar een nieuw ambachten park in Houthalen-Oost. Sinsdien is ook de 4° generatie actief in de distillerie.

Waarin is Massy sterk? Privat label dranken bijv. een speciale drank ontwikkelen vanaf enkele honderden ( en meer ) flessen. In deze dranken kunnen we ons vakmanschap kwijt : een klassieke basis met de door de klant gewenste smaak. Die variaties op bekende en soms geheel nieuwe thema’s leverden al een assortiment van een 175-tal soorten op, allemaal op artisinale wijze bereid.. Onze « kleinschaligheid » geeft ruimte om te personaliseren + 75% is maatwerk.

MEER DAN 110 JAAR DISTILLERY ERVARING